خانواده، از نهادهاى مهم و همیشگى جامعه انسانى است كه سلامت آن، نقش مهمّى در سلامت فرد و جامعه دارد. احساس كامیابى و شادكامى همسران و همچنین رشد و تربیت فرزندان، به موفّقیت خانواده بستگى دارد. این، نكتهاى است كه اگر مورد توجه قرار نگیرد، ممكن است آسیبهاى فراوانى (مانند: همسرآزارى، اعتیاد، طلاق، خیانت و فرار از خانه) را در پى داشته باشد. از این رو، پرداختن به خانواده، اهمیتى دو چندان پیدا مىكند.
خوشبختانه، از آن جا كه در منابع اسلامى، خانواده، از جایگاه بلندى برخوردار است، آموزههاى دینى فراوانى در باره آن، در دسترس ماست. این آموزهها باید گردآورى شوند و اطلاعاتِ به دست آمده از آنها، مورد تجزیه و تحلیل و پردازش، قرار گیرد.
بررسىهاى «همایش اسلام و آسیبهاى اجتماعى» نشان داد كه الگوى دینى خانواده، بویژه در دو حوزه «شیوه انتخاب همسر» و «سبك همسردارى»، نقشى اساسى در پیشگیرى از بسیارى آسیبهاى اجتماعى دارد. مسئولان «سازمان بهزیستى كشور»، بنا به رسالت خود در پیشگیرى از آسیبهاى اجتماعى، پیشنهاد تدوین متنى بر اساس آموزههاى اسلامى را ارائه نمودند كه مورد موافقت «دارالحدیث» قرار گرفت. در همین زمینه، جلسات كارشناسى، میان نمایندگان دو مركز، تشكیل شد و سرفصلهاى پژوهش مورد نظر، تدوین گشت و سپس كار مطالعه و بررسى متون دینى شروع شد و نتیجه آن، به اطلاع مسئولان سازمان بهزیستى كشور رسید و مورد تأیید، قرار گرفت.
از مزیّتهاى متن حاضر، آن است كه مبتنى بر یك دیدگاه نظرى در پایدارى و رضایت زناشویى است و همه مطالب، بر گِرد آن، شكل گرفتهاند. لذا از انسجام تئوریك (نظرى) برخوردار است. همچنین سعى شده تا از توصیه صِرف، پرهیز شود و به همین خاطر، تا حدّ امكان، آموزههاى اسلامى تبیین شدهاند تا منطق حاكم بر آنها و نقشى كه در پایدارى و رضامندى زندگى دارند، براى مخاطب، روشن شود، و نیز سعى شده است كه نظام مطالب، ناظر به موقعیتهاى عینى و ملموس زندگى باشد، تا اثر، با قابلیّتهاى كاربردى، در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.