رضایت زنانشویی، نیازمند جذابیت فیزیکی و رفتاری زن و شوهر برای یکدیگر، چونان روزهای نخست ازدواج است؛ با کاهش جذابیت، بی میلی و بی زاری جای دوستی و دلدادگی را می گیرد، و رابطه همسران دچار طلاق عاطفی می شود.
در مقدمه کتاب «رضایت زناشویی؛ مهارت ها و موانع»، به اهمیت و ارزش رضایت زناشویی، کاهش رضایت زناشویی در جامعه ایرانی و چگونگی حفظ و ارتقای رضایت زناشویی اشاره شده است.
این کتاب، در دو بخش «مهارت های رضایتمندی در روابط همسری» و «موانع رضایتمندی در روابط همسری» منتشر شده که بخش اول آن، در 10 گفتار و 19 مبحث تبیین گردیده است؛ عناوین گفتارهای این بخش عبارت اند از: خودکنترلی، تاب آوری، مهرورزی، همدلی، آراستگی، شادابی، خلوت گزینی، همفکری، خطاپوشی و قدرشناسی.
بخش دوم این اثر با عنوان «موانع رضایتمندی در روابط همسری» منتشر شده که مشتمل بر 2 گفتار و 7 مبحث می باشد که در این بخش، اختلال های فردی و آسیب های اجتماعی از موانع رضایتمندی در روابط همسری مطرح شده است.
از جمله مباحث این اثر می توان به روش های تقویت تاب آوری در روابط همسری، مهارت های شادی آفرینی، آثار گفت و گو در روابط همسران، ضرورت نادیده انگاری خطای همسر، تأثیر حقوقی اختلال روانی بر دوام زناشویی، راهکارهای فقرزدایی و اشتغال آفرینی، خیانت ورزی(روابط فرازناشویی)، دلیل مداخلات خانواده ها در زندگی زوج های جوان و راهکارهای پیشگیری از مداخلات خویشان، اشاره کرد.