وَ لَمَّا جَآءَ عِیسَى بِالْبَیّنتِ قَالَ قَدْ جِئْتُكُم بِالْحِكْمَةِ.
و هنگامى كه عیسى دلایل روشن آورد، گفت:
به راستى من براى شما حكمت آوردهام
شناخت پیامبران و آموزه هاى آنان براى بشر همیشه لازم و رهگشا بوده است و البته در دنیاى معاصر، ضرورتى مضاعف پیدا كرده است؛ چرا كه بالا رفتن سطح آگاهى و فرهنگ بشر و آسان شدن دسترسى به منابع و آثار- كه از ویژگىهاى دوران معاصر است-، بستر مناسب را براى چنین پیشرفتى فراهم ساخته است.
عیسى علیه السلام، از پیامبران بزرگ الهى
یكى از انبیاى برجسته الهى كه خداوند در قرآن كریم، بارها و بارها به زندگى و رفتارش اشاره مىكند و در دنیاى كنونى نیز از انبیایى است كه بیشترین پیرو را دارند، عیسى علیه السلام است.
تبیین نگاه قرآن، پیامبر اسلام و امامان اهل بیت علیهم السلام به عیسى مسیح، مىتواند به تعامل مسیحیان و مسلمانان كمك كند. از این رو در این جا، اشارهوار، نگاه قرآن كریم به عیسى علیه السلام را گزارش مىكنیم:
عیسى علیه السلام بنده خدا و پیامبر او بود،كه به سوى بنى اسرائیل فرستاده شد و یكى از پنج پیامبر اولو العزم (صاحب شریعت و كتاب) شمرده مىشود و كتابش انجیل است. خداوند، عیسى علیه السلام را «مسیح» نامید.كه «كلمه خدا» و «روحى از او» استو
امام و از گواهان بر اعمال است؛ به آمدن محمد، رسول خدا صلى الله علیه و آله، بشارت داده است؛ در دنیا و آخرت، آبرومند و از مقرّبان است؛ مصطفى و برگزیده و از صالحان است؛ هر جا بود، با بركت بود، و پاك و پاكیزه، و نشانهاى براى مردم و رحمتى از جانب خدا، و نسبت به مادرش نیكرفتار، و از هر گونه آفتى مصون و محفوظ بود و از كسانى بود كه خداوند به آنها كتاب و حكمت آموخت. این ویژگىها، در واقع، مقامات و فضایل برجستهاى است كه خداوند، عیسى علیه السلام را با آنها توصیف كرده و قدر و منزلت او را نشان داده است. این صفات، دو دسته اند:
یك دسته اكتسابى اند، مانند عبودیّت و قُرب به حق، و دسته دیگر، موهبتى الهى شمرده مىشوند.