در عصر حاضر که شمار سالمندان در جهان با سرعت رو به افزایش است و طبق برآورد کارشناسان تا سال 1429 هجرى شمسى، آمار سالمندان ایران به 26 در صد خواهد رسید( کتاب شناسى سالمند: ص 3)، پژوهشگران به موضوع «سالمندى» به عنوان یک پدیده مهمّ اجتماعى از زاویه هاى گوناگون پرداخته اند و صدها کتاب، پایان نامه و مقاله در این زمینه نگارش یافته است.
همچنین مجلّات متعدّدى مانند: سالمند، سالمندشناسى، پرستارى سالمندان و... منتشر مى شود.
حکمت نامه سالمند، گامى است نو در این جهت، و تلاشى است در جهت ارائه ره نمودهاى حکیمانه قرآن و اهل بیت(ع) با نظمى نوین در باره بهداشت روان سالمندان از منظر قرآن و حدیث، که همراه با نکاتى آموزنده از شمارى از سالمندان نمونه گرد آمده است. به امید آن که از جذّابیت لازم براى بهره مندى سالمندان گران قدر، برخوردار باشد.
این حکمت نامه، در ادامه ی دو نوشتاری است که در باره کودک و جوان با نام هاى حکمت نامه کودک در سال 1384 و حکمت نامه جوان در سال 1382 انتشار یافتند و به دلیل استقبال علاقه مندان، تا کنون بارها تجدید چاپ شده اند.
گفتنى است سالمندان و کسانى که با آنان ارتباط دارند، مخاطب اصلى این حکمت نامه هستند؛ ولی مطالعه آن براى جوانان نیز لازم و ضرورى است؛ زیرا سالمندانى مى توانند بیشترین بهره بردارى را از نعمت سالمندى خود داشته باشند که زمینه آن را در جوانى فراهم کرده باشند. به سخن دیگر، حکمت نامه سالمند، «اندرزنامه جوان» نیز هست و فصل دوم این حکمت نامه به همین موضوع اختصاص یافته است.
شایان ذکر است آنچه در این حکمت نامه آمده، متن مهم ترین ره نمودهاى قرآن و حدیث در باره سالمند است و تردیدی نیست که هر بخش از این ره نمودها، مى تواند زمینه تألیف کتاب یا مقاله اى مستقل در باره مسائل مختلف مرتبط با سالمندان باشد. از این رو امید مى رود این مجموعه، نه تنها براى سالمندان، بلکه براى پژوهشگران و همه کسانى که به گونه اى در امور مربوط به این قشر آسیب پذیر فعّالیت مى کنند، مفید و کارساز باشد.