سنّت معصومان علیهم السلام میراث شریف ایمان و فضیلت براى انسان هاى حقیقت طلب است و جامِ جانِ مشتاقان را از شراب جانفزاى معنویّت و حكمت سرشار مى كند. حقجویان و خداطلبان، هماره در روشناى قدسى سخن معصومان علیهم السلام به پاكى ها و نیكى هاى جاویدان، راه برده اند. بر خوان گسترده «قال المعصوم»، هم فرزانگانْ طعام دانایى خورده اند و هم كوتاه دستان، ریزه خوارى كرده اند. و چنین است كه مى بینیم سنّت، پس از كلام روحانى وحى، به عنوان دومین مأخذ دینى مسلمانان ، سهمى سترگ در توصیف حقیقت دین و بالندگى و شكوه علوم اسلامى داشته است.
با وجود نیاز فزاینده انسان معاصر به معنویّت و اخلاق و نیز به رغم آنكه همگان پذیرفته ایم كه احادیث از جمله متون اساسى دین است، امّا آنچنان كه سزاوار است، به آن اقبال نشده و در عرضه روشنگرانه و فراگیر آن به نسل نو تلاشى درخور به ظهور نرسیده است.
از دیگر سو، پُربرگ بودن آثار روایى و ظهور پاره اى از مطالب ضعیف و غیر عصرى در آنها و نیز در دسترس نبودن ترجمه فارسى و یا ترجمه اى امروزین از برخى از این متون، گروهى را كه طالب كتاب هاى گزیده و سَخته اند، از مطالعه آنها بازداشته است.
بى شك، رفع نقایص پیش گفته ، بعلاوه بهره گیرى از قالبهاى نوین، مى تواند بیش از پیش به گسترش فرهنگ حدیثى در میان عموم یارى رساند. قالب «گزیده متون» كه در موضوعات دیگر (مانند ادبیات)، تجربه اى نیكو را فراهم آورده، قالبى مناسب براى انتشار مجموعه هاى حدیثى است ؛ اگرچه تاكنون از این قالب در عرضه متون دینى كمتر براى عموم سودجسته شده است.
این قالب، همچنین درآمدى است براى آشنایى كامل تر با معارف اهل بیت علیهم السلام و مى تواند پس از برانگیختن اشتیاق اوّلیّه مخاطبان براى پیگیرى و فهم این معارف، در مرحله پسین، آنان را به استفاده هایى فراگیرتر رهنمون شود. این مجموعه نیز به همین نیّت و در چنین قالبى تدوین شده است. امید است در كنار تلاش هاى دیگر براى تصحیح و احیاى متون حدیثى، این مجموعه بتواند با شناساندن متون حدیثى و پدیدآورندگان آنها، مدخلى براى ورود به اصل این آثار باشد.