کتاب حاضر، زندگی درس آموز و الگوی همه زنان جهان را در پنج بخش بررسی کرده و در اختیار خوانندگان این اثر قرار داده است؛ بخش اول این اثر که با عنوان «نیمه اول عمر پربرکت فاطمه در مکه مکرمه» منتشر شده، مشتمل بر زمان ولادت و چگونگی آن، اسامی و القاب پرمحتوای صدیقه طاهره(س)، و دوران کودکی و نوجوانی فاطمه در مکه مکرمه است.
در بخش دوم این اثر با عنوان «والاترین الگوی زنان جهان»، به سه فصل با عناوین ازدواج پربرکت و به یاد ماندنی، اداره زندگی و مبانی استحکام خانواده و شناخت فاطمه در منابع سه گانه پرداخته شده است.
سومین بخش از این اثر در سه فصل و 11 گفتار به جلوه های عصمت و هدایت گری در سیره حضرت فاطمه(س) می پردازد؛ در این بخش، سیره عبادی و اقتصادی و سیاسی فاطمه(س)، حجاب و عفاف آن حضرت، و فدک به عنوان بزرگترین پشتوانه مالی ولایت در اختیار فاطمه(س) مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخش چهارم کتاب «فاطمه چشمه جوشان هستی»، به وصایا و حوادث روزهای پایانی عمر صدیقه طاهره(س) در سه فصل با عناوین مجموعه وصیت های حضرت فاطمه(س)، حوادث واپسین روزهای حیات و شهادت آن حضرت، و شهادت مظلومه عالم پرداخته شده است.
در این اثر، وصیت نامه حضرت فاطمه زهرا(س) در دو دسته بیان شده است: دسته اول مربوط به وصیت نامه «مکتوب مالی» می شود که در آن به توصیه آن حضرت بر موقوفات، وصیت بر درآمدهای مالی از زمین های زراعی دیگر، وصیت بر اشیاء داخلی منزل مسکونی پرداخته شده است؛ دسته دوم وصایایی آن حضرت به وصیت نامه «مسموع الهی سیاسی» اشاره دارد که از جمله مباحث این قسمت می توان به وصیت به ازدواج با «أمامه»، غسل و کفن و دفن شبانه، دعوت شفاهی اصحاب سرّ در نماز و تشییع شبانه، تأکید بر دفن شبانه و عدم مشارکت غاصبان فرصت طلب پرداخت.
بخش پنجم و پایانی این اثر، به یاران خاص و مرام نامه فاطمه(س) اختصاص یافته که در این بخش، اصحاب سرّ فاطمه(س) معرفی شده اند و به 40 حدیث در شناخت و چگونگی سیره آن حضرت اشاره شده است.